Wax

Vaxar benen och har inte haft såhär kul på länge.

AAAAAAAAJ hehehehehhehe...... AAAAAAAAAAAJ osv.

Jag tror jag har någon slags vax-masochist inom mig.

Gott Nytt År

Hej tjejer och erik (haha)

Idag är det nyår och jag tänkte dra ner till gymmet i någon timme innan jag fixar i ordning mig och drar till Sara! Imorgon börjar jag på min LCHF-diet (skolprojekt) och tänker därför idag äta en hel del. Därav gymmet.

Imorgon börjar också min nya livsstil (nyårsmål) och jag tänkte smygstarta idag med att rensa ur hela mitt rum på kläder och saker som jag inte använder. Allt ska bort.



Jag på nyår för två år sedan! Förändrats much?!

Rutiner

Ett av mina främsta nyårsmål är att skaffa nya rutiner.

Alltså måste jag rensa bland mina gamla. Jag har länge velat ta bort facebook men är än så länge kvar för att jag gillar tillgången till foton. Kanske ryker facebook snart. Den rutin jag vet åker direkt är bloglovin.

Varje dag spenderar jag kanske en timme, ibland två eller tre, att läsa bloggar. Det finns så många bättre sätt att fördriva tiden. Så bloglovin goes.

Jag har raderat kontot. Gone.

Jag har även tagit bort facebook ur min bokmärkesrad, vilket gör att jag kollar den mer sällan nu. Istället för facebook, bloglovin och massa kändissidor ligger nu DN.se, projectfreetv, rainymood.com och zenhabits i mitt bokmärkesfält. Hej hälsosamma 2012.


Nyårsmål

Jag säger som blondinbella, nyårslöften är för hårt, jag kör på nyårsmål!

Jag har skrivit ner ca 2 st A4 med nyårsmål som jag tänker jobba mot under 2012.
Bland annat dessa:

Sätt undan tid varje vecka till plugg
Börja använda kameran
Våga göra mer saker själv, och utan andras stöd
Sova mer
Planera min ekonomi - även när det kommer till skräpmat och godis

Mitt absolut bästa tips för en bättre ekonomi är att veta vad du vill göra med pengarna. Egentligen är det inte så svårt. Hur många har inte spelat the sims och velat köpa en snygg bil i spelet och tills dess levt i ett stort rum med ett kylskåp, en säng och en toalett? När man ser på sitt liv översiktligt så ser man hur lätt det är att komma till ett mål om man bara fokuserar. Man får ju alltid den där snygga bilen. Och efter bilen får man en fin tv. Osv.

Jag brukar tänka på investering. Om jag köper en hamburgare har det endast negativa konsekvenser. Jag förlorar pengar, min kropp mår sämre. Om jag köper en tidning får jag också bara något kortsiktigt för det. Samma gäller ofta impulsköp. Man ville egentligen inte ha grejerna. Däremot om jag köper något jag länge velat ha, även om det är dyrt, eller något jag behöver, så tillåter jag mig själv aldrig att ångra det.

Därför om man skriver inköpslistor och endast handlar det som står på dem så får man ut maximalt för pengarna. Man tänker igenom köpet innan och man får kontroll över hur mycket pengar som går åt. Om man vill impulsshoppa så får man sätta undan en speciell summa till det.


Böcker

Var och handlade idag med mamma. Man ska inte handla hungrig!

Vi kom hem med potatissallad, honungsmarinerade revbensspjäll, wienerbröd med pecannötter, banana split och två stycken mandeltårtor.

Även ett par mystiska frukter som såg ut som gulgröna grapefrukter och kallades "sweetie". Uppdaterar senare huruvida de smakade som omogna apelsiner eller inte!

Jag fick med mig hem ett ritblock och en kokbok med 500 soppor! Jag älskar soppa så jag längtar till att börja jobba mig igenom de 500 olika!

Passar på att ladda upp en fin bild från julafton!



The save-pig

Jag har köpt en spargris som är en konservburk. Man kan bara stoppa i pengar och inte ta ut dom.

Jag köpte en fast jag aldrig har kontanter. Sen bestämde jag mig för att alltid lägga i alla mina kontanter där i då jag fick några. Said and done.

Fick lite pengar av pappa och resterna av dagens shopping, 110 kr, åkte ner i burken. Nu har jag minus på kontot och 2 kr i plånboken (bestämde också att minsta beloppet that goes in the burk är 5-kronor, annars blir det ju bara småpengar).

Jag är lite inspirerad av årets julklapp och sparar till en matkasse, eller snarare en storhandling med mat. När jag flyttat hemifrån ska jag ta alla pengar jag sparat ihop och handla mat första gången. Första-mat-handlingen kan ju nämligen bli rätt dyr då man måste köpa hela bas-skafferiet. Och jag vill inte behöva snåla, jag har längtat efter att gå där i affären och handla precis det jag vill i typ evigheter haha.


Kan vi inte alla gå ihop och hata smala?

Läser debatter på internet om tjocka vs. smala, ideal och hur man bemöts i samhället. Det vanligaste "argumentet" jag stöter på är att "Jag är naturligt smal och kan inte gå upp i vikt".

Varför? Varför ska man ens behöva försvara sin kroppstyp och behöva hitta på ursäkter? Ungefär lite samma stil som då överviktiga jämför sig med Marilyn Monroe för att rättfärdiga sin vikt. Marilyn Monroe har lika lite med diskussionen som olika personers metabolism.

När blev det så olagligt att vara smal att man måste ha sjukligt bra näringsomsättning för att det ska vara ok? Annars så förväntas man äta sig till normalviktig så man sen kan sluta upp sig i mängden som klagar på att de inte är smala. Men gud förbjude att välja att vara det. Man SKA ju tycka att kurvor är snyggast och att riktiga kvinnor har naturliga former eller vad det nu brukar kallas.

Det idealet är väl lika sjukt som kate moss-idealet? Eller utesluter inte det lika många?


Tips

Jag kom precis på mig själv med att sitta och ha tråkigt. Trycka på facebook och bloglovin om och om igen. Sånt slöseri med tid egentligen.

Jag har skrivit upp en lista på allt jag gillar att göra. Det blev ca 50 saker. Det är faktiskt ett väldigt bra tips, för varje gång man känner sig tråkig/deppig/vill göra något så är det bara att ta sig en titt på listan.

Det ska jag göra nu! Kram

Min taktik

Jag gick på stan. Köpte mer inrednings-stuff.

Grejen är den att jag köper samma typ av saker varje gång. Olika fina glas och muggar. Vispskålar. Skålar i övrigt. Jag köper inte det jag behöver utan bara mer av det jag redan har. Utökar samlingen. Men det är väl bra, för då vet jag precis vad jag har och inte har. Det lär inte bli så att jag flyttar hemifrån och undrar om jag kanske borde köpa lite fler vispskålar liksom.

Nu har jag skrivit en ikea-inköpslista till saker jag faktiskt behöver köpa som är bra därifrån. Dom har ett asbra durkslag till exempel. Och silar kostar typ 100 kr mindre där. Kärlek?

Kärlek.


Glas och te

Igår såg jag breaking dawn och den var bra. Twilight var ju bra, men sen var new moon och eclipse skitdåliga enligt mig, men sen kom breaking dawn och lyfte lite. 7/10

Idag har jag handlat lite. En tekanna, några sherryglas och två stycken champagneglas i kristall! Till nyår kanske?

Nu ska jag kolla på ronja rövardotter på tv.



I'm lovin' it

Älskar att vara vuxen och betala räkningar själv. Att gå från att vara asrik (med risk för tolkningsvariationer) till att ha 20,08 kr på kontot.

Whatever. Nu är iallafall telefonräkningen, studentmössan och skolkatalogen biff. Oh yeah.

PS! (2)

The girl with the dragon tattoo var också väldigt bra! 9/10.

Det var dock sjuuuuukt störande att de försökte bryta på svenska. Det var så uppenbart att de inte kunde. Lät typ som ryska eller något öststatspråk. Speciellt Lisbeth lät förjävligt.

Och så sa hon "hej hej" varje gång hon öppnade en dörr. Trots att det inte var någon innanför dörren. "Hallå" hade nog varit mer passande kan man tycka.

PS!

New Years Eve var bra! Väldigt mycket Love, Actually-stuk på den. Eller typ Valentines Day.

Skulle ge den en åtta nu såhär i jultider. 8/10

Och nu har jag äntligen gått med i bioklubben. Jag tror jag kommer tjäna på det, så mycket som jag går på bio.

Soon to be självständig

Har snart allt jag behöver för att flytta hemifrån. Har några essentials kvar att skaffa tills jag flyttar, men dom blir färre och färre.

De viktigaste sakerna jag måste köpa är väl dammsugare, tallrikar och kastruller. Annars känns det helt ok.
Jag har under julhelgen fått några grejer men också köpt en hel del!

Köpte fruktkorg, fick ljusstakar!

Fick skål, köpte salt och pepparkar!

Köpte handdukar!

På Julrean är alla julgrejer ofta nedsatt till 50% så jag passade på att köpa lite till nästa jul!


Kökshandduk och pepparkaksformar!

Känns helt ok faktiskt.

Studentklänning

1. Kan man ha sidenklänning på studenten?
2. Isåfall kanske jag har min studentklänning
3. Designad av Whitney Port
4. Trots att jag opposar mig mot the hills
5. Eller vilket program hon nu är med i
Nu blir det back home och bio med Josie, och fruktskål på lagerhaus om stan är öppen.
Vi ska se New Years Eve!

Hey lover

Hej där,
har varit lite off i några dagar på grund av julafton osv. och ät nu tibaka ijen!
Jag sitter just nu i LKPG hos kusinen min, efter att vi kommit hem från bion. Vi såg den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor (The Girl with the Dragon Tattoo) vilken var jättebra, förutom att de försökte bryta på svenska och det lät som ryska eller något öststatspråk istället, haha. Den enda som faktiskt kunde bra svenska däremot, stellan skarsgård, pratade perfekt amerikanska istället (?).

Hakuna matata.

I julklapp fick jag bland annat lite kläder, jättestora och fina rosendahl vinglas och en massa biobiljetter. Fick även en jättefin ring som jag kan visa här!
The ring! (leker med photobooth)

Jul nummer 1

När man har skilda föräldrar får man fira jul två gånger!

Idag var det jul hos pappa och jag fick lite flytta-hemifrån-grejer att kryssa av från min inköpslista!

Jag fick bland annat en skeppshult, vilket var helt ok för jag gillar inte aluminiumpannor och jag har inte själv råd med gjutjärn!

Den är en lite djupare variant så jag döpte honom till Sigmund Freud.

Min djupa stekpanna Freud.

Så jävla kul

Jag har en plan.

frida

1. Your real name: Frida
2. Your indian name (favorite color and favorite animal): turqoise cow (gud vad dåligt)
3. Your soap opera name (middle name and street you live on): Matilda Kors
4. Your Star Trek name (first 3 letters of last name, first 2 of middle name, first 2 of first, last 3 of last): ljumafrung
5. Superhero name (color of your shirt and first item to your right): grey mirror
6. Goth name (black and name of one of your pets): black vera



vad gör man inte en dag som denna

skolavslutning

city gross

the sims 3

3 saker ni antagligen redan visste om mig för att jag alltid tjatar om samma jävla saker hela tiden:
-Jag ÄLSKAR chokladpudding och skulle gärna leva på det i resten av mitt liv
-Jag överdriver alltid och rättar mig själv as I go. "Eller aa, riktigt så var det inte men..."
-Jag har röda öron. Jättejätte röda öron. Röd hud i övrigt men jag använder ofta puder i ansiktet och då syns det mest på öronen. Jag har fel på mitt hornlager i huden och det är därför.


Röd kind och rött öra. Haha.

Julenisser, vad annars?

Sista provet för terminen avklarat idag. FY FAN vad skön...t

Kom precis hem från sara och josie och sex and the city-filmen. Det var mysigt. Idag ska jag bara inte plugga. Det är mina enda planer.

Imorgon julavslutning. God jul folks.

Nej jag är inte död

Jag tror att det är nyttigt för mig att misslyckas. Att kämpa järnet, ge upp mitt liv och sen går allt åt helvete. Det är då jag får reda på att hela min självbild byggs upp på tanken att jag klarar allt och alltid kan, fast det såklart inte är så.

Jag har alltid varit en sådan person som tagit den svåra vägen för att det är en utmaning medan andra väljer det dom känner passar dom. Hur smart är det? Hur smart är det till exempel att välja naturvetenskap, när man hatar matte och älskar i stort sett allt som man inte läser i den linjen? Hur smart är det att satsa på alla mvg när man ska söka ett program där dom inte tar in på betyg?

Hur smart är det att bestämma sig för att lyckas med något som man inte bryr sig om, utan det enda man faktiskt bryr sig om är att lyckas med det?

Jag har haft en skitkul helg, för jag insåg att det inte var värt att bry mig. Jag har lärt Josse allt om skidskytte, och vet att jag lyckats när hon skrek lika mycket som jag då Björndalen inte kom hela vägen fram i upploppet. Jag har tittat på massa film, åkt ut till vånga till hanna och haft lost-kväll och jag har ätit socker i mängder, men också tränat och slappnat av.

Ibland är det bara värt att påminna sig om att det är upp till en själv att göra livet värt att leva.



Klockan är 00.00 och jag drar ett avsnitt julenisser. Natten


Mitt liv blev inte bättre än såhär

Det enda roliga som finns kvar av den här dagen är ett nytt avsnitt julenissene (Josse, Emma och Madde tvinga mig att se på gamla avsnitt förut).

Resten av mitt liv har gått åt helvete. Jag vill ha en nystart. Jag orkar inte mer.

Ja jag är emo. Ja ni bör komma hem till mig med en stor påse godis och en film. Som folk gör i filmer.


En sån dag

Idag är en sån dag då allt känns dåligt, vare sig det är det eller inte.

Ni vet, när man har något man måste göra och man vill bara ta tag i det men man gör det inte? Och man vet att man inte kommer göra det heller. En sån dag då man vaknar för tidigt, inte utvilad, men fortfarande ligger kvar i sängen tills en kvart innan man måste gå. Skippar frukosten, hittar inget att ta på sig, känner sig skitful och är så jävla stressad.

Jag är fan alltid stressad nu för tiden. Och tråkig. Fy fan vad tråkig jag är det är helt sjukt.

Tråkig, ful och stressad. Älska livet.

(Jag kommer tillbaka imorron igen och är snygg, glad och stressad. Hörs då istället!)

Uppe i ottan

Fan klockan är redan halv åtta. Dags att gå upp ur sängen kanske?

Time flies.

check

Fysikprov - check
en påse grapefrukt - check
rusta upp gammal klocka - check

Egentligen borde jag bara vara nöjd och stolt att fysikprovet är över. Men nu serru, nu har vi kemiprov att tagga till. Har tröstat mig själv med några avsnitt julenissene, och som ovan nämnt, en jävla massa grapefrukt.

Nu väntar jag på att klockan som jag just målat ska torka. Jag funderar på att klä in den i spets.


Haha måste älska bilden. Jag har inte en onormalt tjock och missbildad arm/rygg, utan det är mitt knä jag lyckats trycka upp i nacken, och lutar huvudet på. Under lampan ligger klockan och torkar.

fiskigt

Hej där,

jag sitter här och pluggar inför provet imorron. Eller. Jag sitter här och skriver på min blogg när jag borde plugga inför provet imorron. Jag har faktiskt pluggat en hel del (en timme kanske?) och tänkte därför att jag var förtjänt en paus.

Så nu fastnar jag på facebook, bloglovin och nissejakten istället. Jag har också en bit fisk mellan de två tänderna som sitter närmast hörntanden på höger sida i överkäken. Please superman save me.


Undrar om netto använder google translate. Bra val. Tog den här bilden där, varsegod, for your eyes only.

hey

bra nyheter

piercingen var inte så infekterad som det verkade och ingen antibiotika för mig inte! positivt, då kan jag stressa vidare genom vardagen utan att behöva oroa mig över de allvarliga komplikationer pencillin+stress kan ge.

Jag ger piercingen en till chans, om den inte mår bra om en vecka åker den ut.

Nu har jag sättit in en diamant också.

Den vita lilla pricken jag pekar på är diamanten

Och nej, mina ögon är inte gröna i verkligheten. Min webcam bestämde sig för att köra en makeover.

Infekterat öra

Min tragus har blivit infekterad nu.

Den har varit lite halvt sjuk i några veckor nu men nu ser det inte bra ut. Blir vårdcentralen imorron för antibiotika. Jävlar också.

Blir antagligen ingen mer piercing för mig...

piercingen

När jag var i england i vintras blev jag vän med en tjej som hette Beth, som hade piercad tragus.

En dag sa Sara åt mig att, fan vi går och piercar oss. Eftersom jag var i england och gick in för min go-crazy-livsstil så gick jag med på det och sen kom jag hem med en piercad tragus.

Jag tyckte denna tjejs, Beths, piercingsmycke var så jävla snyggt. Hon sa att hon egentligen bara tagit en vanlig piercing bak och fram. Så, nu när min piercing är halvt köttig och jag bör tvätta den noga varje dag (egen diagnos) så kör jag på den stilen, då jag kan ta ut den utan att behöva skruva osv.


Sen när det är läkt igen ska jag byta till en liten diamant som jag fick av mina bästa vänner i födelsedagspresent

jag orkar inte mer

Allt har gått åt helvete idag.

Missade bussen, min tragus är svullen igen efter att jag knipsat bort halva huden tillsammans med själva smycket, det gick dåligt hos läkaren och jag klarar inte med fysikprov.

Sen kom jag hem och fick reda på att min systersons lärare dog idag. Försäkringskassan hade bedömt henne att vara "arbetsför". Hon är varken den första eller den sista och när fan ska folk fatta att förändringarna moderatjävlarna gör inte är bra. Dom har inte gjort något bra, det finns inget att lista upp. 500 kr i plånboken har inte något jävla värde för det handlar inte om pengar.

Vilken idiot som helst måste ju fatta att bedömningar om friskhet eller ska ske av läkare och inte av försäkringskassans anställda som tjänar på att neka folk. Men nej vänta, 500 kr.

Nu blev jag dum, blind och döv för, hey, pengar.


5 av 5 toast

Vill bara säga hur kul jag tycker det är när östgötatrafriken oprovocerat ändrar busstiderna!

Hur kul som helst ju!

Reder ut lite missförstånd

Fick en kommentar av Elnaz att jag var duktig som tog en promenad. Ja visst var jag det, MEN, för att reda ut eventuella missförstånd så var promenaden totalt ofrivillig och en konsekvens av mitt missande av bussen. Utelämnandet av den detaljen var alltså en aningen missledande faktor i tidigare inlägg.

Nu när det är uppklarat vill jag beklaga mig över att jag har fysikprov på onsdag och varje gång jag sätter mig framför en uppgift blir mina ögonlock på något mystiskt vis överviktiga och då vet alla vi med fysikB-problemet att massan påverkar accelerationen och enligt F=mg blir det svårare för mig att hålla ögonen öppna. Det är rätt så svårt att plugga med stängda ögon kan tilläggas.

Så nu vet ni att om det går åt helvete för mig på provet så är det fysikens lagars fel. Och vem kan säga emot fysikens lagar? Inte jag. Så jag tar nog lite glögg och lussebullar istället.


Långpromenad

Idag har jag gått typ en halvmil (4,5 km enligt google maps) och frysit om mina lår så att de gjorde fysiskt ont när jag kom hem.



Ser ni hur coolt väder det var eller? Jag höll andan när jag gick genom dimm-disen (ord eller inte) för att det kändes som jag typ skulle drunkna annars.

PS! Damerna vann i innebandyVM. Awesome.
PS2! Svenskt smör kostar enligt nyheterna 1000 kr/kg i norge. Jag vet vad jag ska fylla bagageluckan med när jag åker upp. Använda som valuta.

välutrustad

Mamma: Du behöver kanske 2 skärbrädor?

Så kommer hon in med en lila också. Haha. Bästa mamma.

Om ni undrar varför jag bara har ett ljus tänt är det för att det ska brinna ikapp de andra lite. Annars blir det så osymetriskt.

Mer hemmagrejer

Fick matchande skärbräda och måttsats av mamma!

Thanx!

God Morgon

Om fem minuter börjar herrstaffeten i skidskyttte och jag äter maränger till frukost.

Sen har jag inte direkt världens partydag framför mig, utan jag måste börja plugga till fysikprovet på onsdag, och kemiprovet nästa vecka. Två sista veckorna på höstterminen brukar höja min stressprocent i vardagen en hel del, och därför tänkte jag utöka mitt pluggintervall från 30 h innan provet till 3 dagar.

Uppdaterar sen ifall det funkade. Nu blirre staffet!


Onepiece och reflexjacka = hemmadag

händelserikt

Dagens bästa: Jag hittade en sänglampa. Hemma. På golvet.
Dagens sämsta: Jag gick upp astidigt för att hinna handla innan skidskyttet (herr). Sen gick jag hem och pratade med mamma i typ 2 timmar medan klockan tickade. När jag kom på mitt misstag var det redan för sent...
Dagens coolaste: Magdalena Neuner.
Dagens juligaste: Min säng (dekorerad med julgranskrimskrams)
Dagens finaste: Min nya vas/karaff

Vi har också köpt ett nytt lock till vår nya toa. Lite finesser har det, t.ex. stänger det sig långsamt om man släpper det. Har mycket mer info om vår toa egentligen, men vill ju inte avslöja allt här ifall att jag kanske skriver en separat blogg om den sen.


Vas/Karaff

Sänglampa + juldekorerad sänggavel

matteprov

hejsan svejsan

jag har matteprov imorron och började plugga NU.

Jag fattar inte differentialekvationer, och det är ju tyvärr det provet handlar om.

Så. Jag ringer madde och gråter (kind of). Hon lovar mig att vi tar den sena provtiden och hon hjälper mig innan dess. Tack madde!!!

Så nu ska jag chilla resten av kvällen.




... eller inte.

Stort tack!

Hittade en sida på internet som radat upp några förändringar som Alliansen har gjort/håller på att genomföra.

http://tackaalliansen.se/

Även källor på dessa förändringar finns där.

Läs. Det är en order.

Tillfällen att känna sig mobbad.

Idag har jag bland annat:

Köpt två muggar, ätit själv vid tomt bord, fått 18/20 på ett engelskatest, kastat clementinskal i ansiktet på en tvåa (jag siktade på papperskorgen men är född utan bollsinne) och planerat mitt arga brev till tv.nu för att man inte kan favorita deras sportprogram. Man kan säkert det. Därför går jag inte till handling med mina planer.

Nu ska jag äta, puss!

nu har vi ljus här i vårt hus

Jag har alltid trott att de sjunger "Nu är det jul här i vårt hus".
Men vad fan ljus. LJUS. Passar knappt in alls, utom att det rimmar på hus.

Jag röstar "nu har vi jul här i vårt skjul".

Igår hade jag M,S,E och J julklappsbyte. Jag fick en stavmixer (Tack Madde!<3) och kvällen avslutades på PULS, och blev en allmänt bra och underbar kväll. Idag har jag jobbat på julstämningen, och köpt en splirrans ljusstake på citygross för 39 kr.

Eftersom jag inte har någon mossa och inte tänker betala 19 kr (det finns ju gratis på marken) så har jag sålänge fyllt den med svarta trä- och vita plastpärlor. Och röda äpplen i spegelglas.

Här kommer en liten bildserie på hela min julsamling hittils (alla bör ha en låda med julsaker när de flyttar ut):

Gittertomteluva som extraknäcker som lampskärm och halvpimpad adventsstake.

FINT!

Stjärna från mio

söt


Har även inhandlat ett rivjärn och ett spagetti-mått. CYA

Hey

fourcade vann.

party.

fullbokad dag

Idag är det längdskidor, skidskytte och handboll. Sen ska jag äta middag med pappa sen med mamma (lyckats dubbelboka, haha) och sen kanske hinna gå på stan med Johanna. Sen ska jag äta med Emma, Sara och Josie, ha årets första julklappsutdelning och sen förfesta innan PULS.

Men först måste jag duscha och slå in presenter!


Sist jag festade, vilket var i typ september eller oktober...

SACO

Gud vad ångest man kan få över högskoleval. Och alla dessa jävla intagningsprov och betygsprov. Jag lovar att jag klarar av vilken jävla utbildning som helst, bara jag får försöka.

Civilingenjör, arkitekt, jurist eller psykolog. Det låter inget kul. Jag vet ju vad min dröm är men det är enormt jävla svårt att bli. För att inte tala om dyrt.

Och gissa vad? Min hals har svullnat upp och jag kan inte svälja utan smärta. Imorgon får jag gärna vara sjuk, men förihelvete inte på lördag. Snälla god almighty inte på lördag.

RSS 2.0