Eloge

Jag har tagit en spruta igår, och ett blodprov i armen idag.

Eloge till mig. My god.

Förtjänade verkligen mintchokladen jag åt idag. Ja, jag har slutat på LCHF. Det har gått en månad. Mitt liv är tillbaka.

LCHF var kul och jättebra, det fungerade: jag gick ned nästan 4 kg och 10 cm i midjemått. Jag blev jättepigg och var mätt hela tiden. Men, det var inte jag. Jag är fettot som älskar djungelvrål och badar i chokladpudding. And I'm back.

FARVÄL DU SALLADS/KESOTÄCKTA HAMBURGARE! Det var kul sålänge det varade.

Going to Norway

Nu har jag sålt diverse saker, sökt jobb och gjort upp budgetar för att jag ska ha så mycket pengar som möjligt i framtiden, så att jag ska ha råd med tre resor och studenten under våren.

Det lär bli knapert, men just nu har jag lyckats plussa på 700 kr på Norgebudgeten, vilket känns helt ok. Speciellt med tanke på att det i stort sett inte kostar någonting att åka dit.

Idag ska jag alltså packa så jag har det klart. Sen ska jag plugga historia. Jag tror resan till Norge kommer vara årets höjdpunkt hittills. Att roadtrippa till ett annat land då man precis har tagit körkort och bara leva livet. Vara fria, galna, unga och dumma. Det måste göras helt enkelt.


nej.

Anledningen varför jag inte bloggar är för att jag inte gillar den här bloggen. Jag är jättetrött på utseendet, arkivet och namnet. Jag ska ta tag i mitt liv och flytta skiten snart, men då måste jag ju fixa en fin design och så så att jag trivs. Men egentligen gillar jag ju att blogga så det blir mer sånt.

Jag har tagit bort twitter. Facebook får stanna, tills vidare. Vilket inte betyder att jag kommer gå in på det.

Har förändrat mitt liv så mycket på sista tiden att jag inte tycker att det passar med samma gamla blogg. Har verkligen tagit tag i mig själv.

Lärt mig säga nej. Och säga ifrån på riktigt.
Slutat läsa bloggar, twittra och kolla facebook.
Slutat läsa skvaller och kändisnyheter.
Börjat säga ja till nya saker och ge det en chans.
Slutat titta på tv, börjat läsa böcker.
Slutat tänka negativt, börja ta det lugnt.

Ganska chill livsstil helt enkelt. Det kräver en ny chill blogg. Inte den här panik-jag-failar-mitt-liv-ångest-bloggen som jag använt för att få utlopp för mina negativa känslor i vardagen typ!

Och jag ska inte ha massa cambilder på min nya heller. Så här kommer en sista!


Jag och Karin, hon fyllde år i helgen så det blev firande av världsklass! Hey!

Dagens bästa tips

Focus on what you have, not what you have to do. Sometimes we trick ourselves into thinking "I have to straighten this up...I have to correct him...I have to stop her..." but truthfully, we don't have to do anything. You can walk away from any task, at any time. Try replacing every "have to" with a "want to" and see if the statement still holds. Meaning, is it something that you'll look back on when you're in your deathbed and be happy you did? Most likely not. So appreciate what you have, while you have it.

LCHF - gå upp i vikt direkt?

Hej. Idag har jag för typ miljonte gången fått höra av folk som aldrig har provat LCHF att man går upp alla kilo man gått ned igen, så fort man slutar med LCHF.

FUCK YOU

nejdå. tänkte vara lite mer seriös än så. Nu ska jag förklara enkelt och snabbt för alla som tror att det är sant att man går ned i vikt bara för att gå upp igen.

Första veckan går man ned massor. 2-3 kg för många. En del av det är pga fettförbränning, men mycket också  pga vatten som är bundet i kolhydraterna som försvinner. Alltså. I kroppens muskler finns kolhydratreserver, där lagras någon liter vatten. När vattnet försvinner går du ner i vikt. LCHF fortsätter sen att förbränna ditt fett och du går ned ca 0,5 kg i veckan tills du nått din kropps idealvikt.

Alltså: När du börjar med LCHF så går du ner vattenvikten, och när du slutar går du upp vattenvikten igen. Det gör ingen skillnad på din kropps utseende. Däremot börjar du äta mer kalorier då du slutar med LCHF än du gör av med, då går du upp mer än vattenvikten. Vilket jag hoppas för alla är totalt jävla lysande självklart, annars ber jag er gå om hemkunskapen i femman.

Därför: Om alla som du känner som testat LCHF har gått upp alla kilon då de slutat med de, så betyder det att alla du känner som testat LCHF har slutat med det max en vecka efter de börjat, eller svullat som grisar då de slutat. De kan alltså skylla sig själva.

Så om du är en person som inte bryr sig om ditt välmående eller ditt utseende och endast om vikten kanske LCHF inte är så bra för dig. Däremot om ett kilo upp och ned på vågen inte gör dig något sålänge du ser och känner dig hälsosammare och når idealvikten på sikt: då LCHF kan vara rätt.

Tack för mig.

Saker man kan göra istället för att plugga

1. Rita träd

2. Ta bilder på sina vänner

3. Ta bilder på sig själv

4. Läsa enlandsbloggar och deppa ihop... (mfranzeen.blogg.se)
5. Städa rummet och ställa undan saker jag köpt på sista tiden i mina packlådor:

Sherryglas och en tekanna. Sockerskålen är mest så jag kan ta det locket till tekannan!

Jag har i vilket fall matteprov idag, så det kommer ju gå bra med allt detta pluggande! Party!

Second Hand

Idag gick jag och Sara runt i second hand-butiker och kollade på kläder och annat.

Jag hittade en jättefin salladsskål i trä, precis som jag har letat efter i typ ett halvår, en fin stickad tröja i min favoritfärg på kläder, typ blekrosa/beige och en toastgrill som jag vet är asbra, som inte går att få tag på i affär längre. Den gör godaste mackorna i världen.

Så jag är rätt så nöjd! Lägger upp bilder snart!

Nu sitter jag här med min dagliga bonaqua päron eftersom jag sen jag började på LCHF äter ICAs salladsbar och dricker päronvatten till. Den enda goda bonaquan sen dom tog bort persikan, den var det också fruktjuice i (2g kolhydrater/100g)


Idrottsgalan

Kollade precis på idrottsgalan för året som gått och Marcus Hellner vann årets manliga idrottare. Han verkar ju fortsätta på den stigen det här året också, så det glädjer mig att han vann. Välförtjänt!

Nu tänkte jag läsa några kapitel i Wizard of Oz, och fortsätta ignorera matteprovet!

Hej så länge!


Promenad

Nu ska jag ut på promenad med mina vänner! Tror jag varit mer aktiv de senaste veckorna än typ hela förra terminen, haha. Mestadels för att jag tränar mycket själv nu, men sen har vi börjat ta promenader nästan varje dag.

Jag har inte slutat köpa flytta-hemifrån-saker bara att jag slutat lägga upp varje liten grej haha. Har på sista tiden kunnat checka av stektermometer, förkläde, grytlappar och stekpincett från listan!

Jag försöker köpa saker jag vet att jag inte kommer ha råd med/vilja lägga pengar på då jag flyttar och stektermometer är ett perfekt exempel. Jag lär inte köpa det när jag lever på nudlar och skrapar ihop sista slantarna för att köpa tomatsås till typ.

Eller om jag vill köpa t.ex. jättefina glas så gör jag det nu, för annars lär det bli IKEA. Haha.


Här är ett urval av grejer jag köpte i somras, ja, förutom chiquita-grytvanten som jag vann då... haha.

Produktiv dag igen

Idag har jag spikat upp en tavla, lagat min garderobsdörr, tagit ned allt julpynt, fotat saker jag ska sälja på tradera, planerat diverse resor (snälla snälla snälla italien!), kollat på skidskytte, gymmat i två timmar, gjort sallad, läst flera kapitel i min engelskabok och nu ska jag städa mitt rum och skriva ett engelska-brev.

Jag ska även rensa ur mina garderober och slänga. JA. Slänga. Helt sjukt. Jag gör inte sånt, men hey vad gör man inte för zenhabits.net


Feeling good like they say in amerikat

hello

Ostsås och bönor, desperate housewives, wizard of oz och såsmåningom gymmet. Ska worka någon timme på spagat.

Jag är inte skoltrött längre, och ser fram emot att göra lite arbete ikväll.


Kanske, eller?

Just nu har jag lite beslutsångest. Som ingen möjligen kan ha missat så går jag på lchf och älskar hur jag mår nu. Har aldrig varit piggare i mitt liv, och jag orkar ligga uppe och läsa länge på kvällarna och ändå gå upp kl 6 och jogga morgonen efter. Jag är mätt, energifull dagen ut och orkar plugga.

Men som ingen möjligen heller kan ha missat så älskar jag mat. Och jag har aldrig varit tjock; aldrig haft BMI över 22 ens. dock när jag hade upp mot 22 var jag väldigt... fluffig. haha. men jag har alltid ätit otroligt mycket både mat och godis, bakelser och frukt.

Jag vill inte offra hur jag mår mot kolhydraterna, så om någon har supergoda lchf-frukost-tips att bjuda på skulle det rädda mig! Det är müslin jag saknar mest av alla kolhydrater!Nu ska jag iallafall ner till gymmet! Sen kanske gå promenad haha. Och till sist ska jag skriva två engelskauppsatser. Tur att man är så pigg så man lätt klarar 1 på natten!

Prenumeranten

Nu prenumererar jag på 3 st tidningar. (Varav en ofrivillig, råka trycka på något så den beställdes! Dock har jag inte fått något än så det kanske inte blev något? Hoppas...)

Tillsammans har jag betalat ca 250 kr för dessa tre prenumerationer och då fått:
En massa tidningar
En onepiece (typ)
En newline sportbh
En platt-mage-bok
Och ofrivilligt kanske ett läppglans och en yogamatta.

Man skulle kunna göra affärer på det här! Gäller bara att komma ihåg att avbeställa dom sen så man inte blir fattig...

Jag förändrar mig

Jag förändrar mitt liv på riktigt. Känner att något är på gång här.

Jag har hittat matvanor jag trivs med och träning jag tycker är kul. Idag har jag både joggat, gymmat och gått en långpromenad. Nu har jag ont i fötterna och 70 sidor Kemi att ta mig igenom! Haha.

Skit samma. Jag mår bra iallafall och tänker inte stressa!

Haha, hitta en asgammal bild på mig. Så jag såg ut.


3 Good News

1. Studentmössan betald av underhållet = +1022 kr i kassan och ett problem ur världen
2. Jag har fått jobb! Snöskottning here I come. Väntar bara på snön...
3. Jag har bytt livsstil. Mitt mål i livet är inte längre maxprestation utan att göra det jag vill göra och vara lycklig.

Jag har slängt teorin att 'allt annat än mvg är ig' i soporna. Från och med nu är vg 'väl godkänt' och alltså ett bra betyg. Och jag mår redan bättre.

Nu ska jag plugga kemi. Rimligt mycket. På VG-nivå. Känns lite sjukt.


Några sätt att bli mer lyckad

Sök jobb:
Situation: Hej Frida, ska vi göra något kul? -Ja visst, för jag har pengar!

Träna:
Situation: Hej Frida, ska vi spela fotboll? -Ja visst, för jag dör inte av hjärtklappning om jag springer!

Spela ett instument:
Situation: Ett instument hänger/ligger/står där och man helt out of the blue kan spela värsta masterstycket.
Impressive.

Läsa böcker/nyheter/lyssna på gamla människor/spela geni (sammanfattning: bli allmänbildad)
:
Situation: Hallå är det någon som vet varför man säger "gå ut i köket" istället för "in i köket" som med alla andra rum? -Jo det var för att förr när man bodde i slott och hade ett gemensamt kök så låg det utanför så att ifall det skulle börja brinna så brann inte hela slottet ned.

(Något jag lärt mig av att lyssna på gamla människor)

Plugga:

Situation: Frida, du är antagen till universitetet på grund av att du hade bra betyg. -Tack.

Det är så jag tänker mig att en lyckad människa är ungefär. Nu ska jag bara komma dit också.

It's a beutiful world

Jag trodde aldrig jag skulle må bra igen, men nu är dagen här!

Min dagsplanering ser ut ungefär såhär:
Gymma
Hem och fixa mig
Söka ett par jobb i stan
Sno mammas bil och söka ett utanför stan
Hem, äta, plugga kemi.

Typ så.
Jag behöver pengar nu. Jag har varit ganska nöjd med studiebidraget hittils men nu så har jag hittat perfekta balklänningen, som kostar 1600 kr och jag vill ha den. Behöver alltså 1600 kr. Utöver det behöver jag pengar till studentveckan och till England eftersom jag och kusinen tar en weekend i London på finhotell i April.

Så nu ska jag få ett jobb. Även om det ryktas om att det är svårt nuförtiden.

Wish me luck!

Hey lovely day

Ok nu har jag varit up and running i två dagar (ordagrannt) (ok, inte riktigt ordagrannt) och mår bra igen!

Folk säger att de mår så bra av LCHF, men jag tror att de bara fick lite perspektiv på hur dåligt man kan må under omställningstiden.

Idag har jag iallafall varit sjukt produktiv. Har väl inte egentligen gjort något, men det känns som det. Och det är ju det som räknas.

Jag har kollat på skidor. Min kusin fick se mitt skidkollar-humör för första gången och blev väl aningen obekväm för hon åkte hem. Inte för att jag var arg eller så, snarare för att jag sprang runt i hela hemmet och hoppade på saker och skrek att jag älskade marcus hellner. typ. något överdrivet kanske. och kanske var det bara så att hon behövde åka hem av andra anledningar.

I vilket fall spenderades resten av dagen med skidskytte, kemi och bio. Och rostbiff. Imorgon blir det köttfärsfylld paprika till lunch, och kanske baconsallad till middag? Såg att sara åt det och blev lite avis.

Förresten ska bara lägga upp något kul jag hitta. Första tidningen är från 2012, andra från 2009. Hmmm....Miranda Kerr är tidlös. Lite för tidlös kanske. Dags att byta kläder?! (Notera olika smink och olika hårfärg)

Resultat

Innan: ca 60 kg
Midjemått: 70
Höftmått: 88

Efter: ? kg
Midjemått: 65
Höftmått: 83

Slutsats: LCHF ger resultat. Vet också att jag gått ned minst 1,1 kg. Men, jag är fortsatt tveksam om det ens är värt det.

Sängliggandes 2 dagar

Idag är andra dagen jag inte orkar göra någonting, men jag hittade en sida med biverkningar till LCHF, vilka alla ska gå över snart.

Orkelöshet får nästan alla, och hjärtklappningar, hunger, huvudvärk och metallsmak i munnen får de flesta. Jag med.

I tisdags sprang jag runt strömmen, och sen på onsdagen hade jag så jävla ont i benen att jag var tvungen att ställa in en utgång. Jag trodde det var träningsverk, men det var så konstant och förjävlig att jag tvivlade. Den gjorde ont när jag vilade också, och nu hittade jag att kramper i benen också var en biverkning. haha, kul det verkar som om jag har fått alla biverkningar man kan få.

Nu väntar jag bara på att orklösheten ska släppa så jag orkar ta två steg innan jag behöver sätta mig och vila. Igår svimmade jag nästan på köksgolvet, och idag fick jag hjärtklappning i 2 minuter av att sätta mig upp i sängen!


2011


Skavsta! Hemma från den underbara resan...

April 10onde och framåt. Fyllde år. Levde på mina vänner. Qourtegen.

första lagliga ölen!


åkte på kryssning

bakade lussebullar (min föreställer tjej på solstol om det inte var uppenbart)

sen kom qourtegen

maj - tiden jag inte minns vad jag gjorde men gissplacerar bilder i!


gymnasieslaget

Josefin impulsköpte två hamstrar - Tom och Krauser

Juni/Juli/Augusti (nej jag kan inte hålla isär den långa perioden kallad sommar!)
lärde mig fickparkera

min vackra sjö


åt äpplen rakt av träden och fotograferade mig samtidigt. märkte sen att tältande tyskar såg på

Såg på poppers pingviner
Augusti 5e-10e revisited england! Underbart var det att vara tillbaka!


min underbara syster!inomhusstrand med tillhörande picnic!

Tränade med emma hos min host-mammas företag! Något vi gjorde hela tiden i england!

Lärde ellie att cykla! Helt otroligt!

Åt ostron! Gott faktiskt.

Åt middag med John!

Sen blev det september och frackvecka...

Klippte page! Syns bättre här:


Madde fyllde år och vi hjälpte fixa överraskningsfest! Hon var lycklig i en månad!

Oktober:jag läste ollkänsla


började gymma!

Engelska vänner hälsade på!

Jag inredde färdigt mitt rum! Se bilder under kategorin före/efter.

Jag uppfann en egen dessert! Blåbärscrossiant.

Åt räkmackor med tjejerna!

November:

Vi hade bullätartävling. Jag vann med mina 16 st!

Jag lyste upp med min närvaro! Detta var dagen jag hade tagit körkort så jag tyckte det passande att gå omkring och se ut som en trafikkon.

Umgicks med mina katter: Vera till vänster och Kalle till höger.

Köpte coolaste badrumsmattan

Jag åt kolhydrater

December - jul och nyår! Har tyvärr glömt kameran de senaste månaderna så det blir inte långt!

Jag såg på kalle anka.

Jag firade jul med min kusin

Jag hittade min nya favoritsida sayingimages.com som förstår mig.

Jag såg ut såhär på nyår ca kl 3 på dagen

Jag såg ut såhär ca kl 3 på natten

Jag drack något som smakade rök och hade en exklusivt adderad mask i bottnen. Ja, den skulle vara där.

Det var 2011. Sjukt vad fort det har gått, och 2012 ska bli ännu bättre! Jag ska leva livet hela året 2012.

2011 - Januari till April!

Januari - åkte till england!

Mitt rum i England! Saknar täckena fortfarande...

februari - levde livet i england med vänner för livet och mer roligt än någonsin


Otrolig utsikt över London från ett torn vi klättrade upp för! Vackert!

Mars: England blev varmt och långa dagar på gräsmattan, fik och äta skolmat på uteservering!


Besökte även oxford university (2 sista bilderna) och det var vackert och så himla imponerande!

April - Åkte hem från england men innan dess: de bästa dagarna i mitt liv!


Här är sista engelska dagen! Bästa tiden i mitt liv... jag dör lite bara av bilderna! Vill tillbaka.

Det finns så mycket jag minns som jag inte har bilder på! De dagliga turerna till tesco efter gymmet, när max nick och emil dök upp vid min dörr i ladygaga-masker och sjöng paparazzi, då vi sprang runt i camden market, när vi var och såg shakespeares teater, alla föreställningar vi var på, hamburgarstället där de var tvugna att sticka i en pinne så hamburgaren inte skulle ramla av sin egen höjd, alla gånger vi satt hemma hos någon och åt ben&jerrys, alla pubar, då vi blev utkastade för att vi var minderåriga och ja, hur mycket som helst!

Jag fortsätter med inlägg om resten av året, som totalt lär bli typ en tredjedel av det här!


LCHF dag 5

Äntligen bättre! Det enda symptomet som kvarstår är utmattningen, och det blev bättre då jag åt och gick ut utomhus!

Hoppas på att kunna leva ett normalt liv nu! :)

LCHF dag 4

Jag tror inte det kan bli mycket värre än såhär. Jag känner mig döende. Hoppas omställningsfasen är över snart för jag orkar inte mycket mer.

Ont i hela kroppen, svimfärdig, sängliggande, huvudvärk, lätt illamående, hungrig och extremt seg.

LCHF dag 3

Imorse mådde jag riktigt dåligt men efter lite avocado, matlagningsyoghurt och fisk (man tager vad man haver) så blev det bättre. Dock blir jag otroligt grinig, då jag har sockerabstinens.

Jag gjorde ett test en gång med typ 10 frågor: Är du sockerberoende? Om du har 2 st eller fler "ja" på dessa frågor är du med största sannolikhet sockerberoende. Jag hade alla "ja". 10/10.

Idag gick jag och sara och käka kebab. Jag fick äta ca 30% av kebaben. Inget bröd, ingen sås (fanns bara skitsåser). Sen gick vi och köpte ketosstickor för att se om vi har lyckats uppnå fettförbränningen av kroppsfettet än, så snart får vi se. Sara ska också börja LCHF och mamma har skrivit ut typ 15 recept och lagt på köksbordet!

Jag har också köpt en turkosblå silikonvisp, en stor. Och ett paket grädde, riktig vispgrädde från arla.

Nu ska jag äta, sen ska jag dra till Josie och se på film!


(Bara så att ni vet så är det här mitt glada ansikte nuförtiden)

eller?

Alltså. Idag är det som om att jag är bakis. Huvudvärk, illamående, hjärtklappningar och orkar knappt ta mig ur sängen.

Nu fick jag dessutom näsblod, den extrema varianten, och har säkert förlorat 3-4 dl blod på bara ett par minuter. Är detta normalt bara för att man byter kost?

Jaja. Jag kör på.

Snart är det vår tur!


Stundent 2012! Oh yes

tips!

Måste bara tipsa om den godaste smoothien någonsin! Godaste jag ätit!

Ta ca 3 stora matskedar av icas matlagningsyoghurt (jag äter den till frukost för den är så god, den är 15%), 7 st björnbär, ca 10-15 hallon och 20-30 blåbär, ta på en skvätt milda matgrädde, eller mat-och-visp-grädde och sen mixa!

SJUKT gott!


God mat

Det bästa med att vara på en diet är att man tvingas att göra massa ny mat.

Idag åt jag grekisk yoghurt med linfrön och mandelflarn, tillsammans med skinklindad brieost till frukost. Sen nu till middag blev det zuccini/paprika/löksoppa (mixad) med fisk,purjolök och massa grädde i!

Lyxmat! Nu tänkte jag kanske dra en runda till gymmet för att sen komma hem och göra efterrätt!
Det ska bli hallon/björnbär/blåbärssmoothie.

LCHF börjar dawna för mig. Jag ser ljuset i slutet på tunneln.

Och hur kommer man på recepten? Jo, man kollar vad man har hemma som innehåller mindre än 5g/100g kolhydrater, och tillagar det tillsammans med massor av grönsaker (ej rotfrukter) och fett. Olja, smör, grädde, yoghurt med 15% fetthalt osv... Gott blir det och man får äta hur mycket man vill! Waka mahaUppesittarkväll

Jag har börjat äta lchf och det dödar mig. Jag är så sjukt jävla hungrig hela tiden och kan inte hitta något att äta som jag blir mätt av.

Dessutom orkar jag inte gå till köket.

Nej, det blir nog en till film innan jag sover. Man kan ju inte gå och lägga sig kl 2 liksom. Vem gör sånt?!

Idag börjar det

2012

*Sluta läsa bloggar
*Dricka mer vatten
*Äta LCHF
*Sluta använda facebook
*Tjäna mer pengar
*Träna mer
*Stressa mindre
*Sov mer
*Läs mer
*Titta på tv mindre (tittar ju dock i stort sett aldrig på tv)
*Spendera pengarna väl
*Spara varje månad
*Ta tag i saker
*Skaffa ett jobb
*Hitta en hobby
*Börja dansa igen
*Börja med ny sport
*Rensa ur - på alla sätt som går

*Utnyttja all tid. Gör saker varje dag, hela tiden och slösa inte bort någon tid. Jag vill aldrig känna att en dag är förgäves, att jag inte gjorde något den dagen. Det är typ den värsta känslan som finns.

RSS 2.0